info@theater-aanz.nl | 024-6635370

ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn

‘Ik werd geboren zonder dat ik dacht ik ben een meisje, ik ben een jongen. Ik dacht niks, ik was.’

 

Durf je te zijn wie je bent? Ook met de normen en verwachtingen vanuit je omgeving? ID gaat over jongens en meisjes en iedereen die daar tussenin zit.

De voorstelling

Als diversiteit er mag zijn, wordt er een basis gelegd voor onderlinge acceptatie en het verminderen van discriminatie en uitsluiting. Met het doorbreken van de normatieve denkpatronen wordt ruimte gemaakt om na te denken over wie je eigenlijk zélf bent of wilt zijn, los van je omgeving. ID gaat in op de thema’s gender, genderidentiteit en identiteitsontwikkeling. Veel jongeren worstelen met de spanning tussen hun ontluikende persoonlijkheid, hun genderdiversiteit en het oordeel van hun omgeving. 

 ‘Ze willen met me vechten, omdat ze niet weten hoe ze met me moeten dansen’

ID is een fragmentarische voorstelling met theater, dans, animatie, vier spelers en een DJ. Deze dynamische voorstelling heeft een documentair karakter waarin ontmoeting en diversiteit centraal staan. De vier spelers, allen ervaringsdeskundigen, nemen je mee in hun verhaal én in hun zoektocht. Het jonge publiek leeft met hen mee, vecht mee in de strijd die soms geleverd moet worden en voelt bovenal de vrijheid die zij ook voelen als ze zichzelf durven te zijn.

In de media

-> De Gelderlander
-> KunstZone

  •  

ID
Klik op de foto om meer foto's van de voorstelling te bekijken.
Met dank aan Gerard Verschooten, Wim Roelsma en Marcel Krijgsman.

Acteurs

Susanne te Braak, Mischa van de Hulsbeek, Barbara Knapper en Sandro van der Leeuw, Aram Scholten
Publieksbegeleider: Quirijn Lokker, Michelle Schmitz

Informatie & voorwaarden

Download hier de informatiebrochure 2017-2018 met o.a. de speelvoorwaarden.

Voor meer informatie over voorstellingen en/of boekingen kunt u contact opnemen met boekingen@theater-aanz.nl of bellen naar 024-6635370. 

Cultuurkaart

 Theater AanZ is Cultuurkaart-acceptant.

Mede mogelijk gemaakt door

Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Janivo Stichting, Rabobank Rijk van Nijmegen, Stichting Vriendinnen & Vrienden van Schorer en Stichting Het R.C. Maagdenhuis.

“De boodschap is duidelijk aangekomen.” Meer reacties >>
“Bravo voor de acteurs” Meer reacties >>
“Knap dat ze dit dur