info@theater-aanz.nl | 024-6635370

LEEF!

"En met jouw bloed dat door mijn aderen stroomt,
zal ik die droom najagen tot onze deelname
in dit land en in de wereld
vanzelfsprekend zal zijn
en ik niet meer voor iedere centimeter hoef te vechten."

 Leef mauricio publiek
Klik op de foto om meer foto's van de voorstelling te bekijken. 
Met dank aan Marcel Krijgsman, Ayolt de Roos en Maud van den Boogert.

De voorstelling

De voorstelling LEEF! is een indringend portret over drie jongeren die twijfelen, doorzetten en strijden voor de vrijheid van het eigen geluk en (seksuele) identiteit. Ze zijn op zoek naar erkenning, verbinding en de vrijheid zichzelf te kunnen zijn binnen een maatschappij die neigt naar verharding en polarisering.

Samen kijken we naar de verhalen van Aïsha, Sander en Carlos. Samen kijken we naar geweld, uitsluiting en naar het ontstaan van een liefdevolle relatie. Maar hoe kijk je dan samen? Hoe kijk je samen naar het één, en hoe kijk je samen naar het ander?

LEEF! is een vervolg op de voorstelling Geen Gezicht, die de afgelopen jaren 325 keer is gespeeld door het hele land. Waar de voorstelling Geen Gezicht vooral de worsteling liet zien van de personages bij het maken van keuzes en de gruwelijke gevolgen daarvan, laat LEEF! hoop, lichtheid en troost zien.

Impressie van LEEF!

Acteurs

Anne van der Steen, Marjolein van der Meer, Mauricio Leijser.
Publieksbegeleider: Melissa Fortes

Klik hier als je meer wilt weten over de acteurs.

Informatie & speelvoorwaarden

Theater AanZ kiest voor een publieksopstelling die organisch ontstaat bij binnenkomst, waardoor de vrijheid direct al ervaren wordt. De voorstelling is daardoor veel minder gedistantieerd dan een traditionele theatervoorstelling. Je kunt niet alleen maar kijken, je wordt aangesproken, zowel door de acteurs (direct) als door het publiek (indirect). Je wordt medeplichtig gemaakt aan het verhaal.

LEEF! speelt in een groot, leeg klaslokaal of dramalokaal met 85 stapelbare stoelen, zonder geluidsoverlast van derden. De speelruimte is minimaal 10x10 meter (vlakke vloer voorstelling). De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten, en speelt voor maximaal 80 personen, waarvan minimaal twee mentoren of docenten. LEEF! speelt door het hele land.

Beschikbaarheid en prijzen zijn op te vragen via boekingen@theater-aanz.nl. Vaste speeldagen zijn woensdag en donderdag.

Project Seksuele diversiteit in het mbo

LEEF! maakt deel uit van het landelijke project 'Seksuele diversiteit in het mbo' dat aangeboden wordt aan ROC's en mbo's. In dit project werken Theater AanZ, COC Nederland en Edu-Divers, met ondersteuning van Ministerie OCW en de MBO Raad, samen om gezamenlijk met ROC's in Nederland het thema seksuele diversiteit (nog) beter te verankeren in het onderwijs. Meer weten? Neem dan contact op met Hester Klein Tijssink via 06-13316516.

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Nijmegen, Gravin van Bylandt Stichting, Ministerie OCW, Provincie Gelderland en VSB fonds

“Ein-de-lijk word er over homoseksualiteit gesproken.” Meer reacties >>
“Ik vond het heel herkenbaar! ” Meer reacties >>
“Knap hoe de acteurs dat kunnen en doen. Respect!!” Meer reacties >>
“Wat een prestatie” Meer reacties >>
“Jullie laten de directe gevolgen van het handelen zien.” Meer reacties >>
“Ik hoop echt dat jullie deze jongeren aan het denken hebben gezet. ” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
20180124 nova ocw 20 1024
Minister Van Engelshoven bij LEEF! Meer lezen >>
Twitter