Nieuws

11 oktober 2022

Donderdag 3 november: DAVID in De Grote Kerk in Den Bosch

Na de Regenboogviering van 15 oktober ontvangt de Grote Kerk in Den Bosch op donderdagavond 3 november Theater AanZ met de voorstelling DAVID, op initiatief van de Grote Kerk en RADAR en dit wordt mogelijk gemaakt door Pride Donatie Fonds. DAVID gaat over geloof, liefde en seksuele diversiteit. 
 
Over DAVID
In deze theatervoorstelling ontmoet je David, zijn vrienden en familie. David speelt in een band, samen met zijn beste vriendin Margje en zijn zus Lea. Als op een avond tijdens een repetitie Timo, de nieuwe buurjongen van Margje, verschijnt zet dat Davids leven op zijn kop. Door de komst van Timo kan David niet langer om zichzelf heen. Maar wat gaat dat betekenen voor zijn vriendschap met Margje, voor zijn zus Lea en voor zijn ouders én voor zijn liefde voor God en voor de kerk.

DAVID is een verhaal over een kloppend hart en een vlinderend gevoel. Een verhaal over angst, liefde, dapperheid, schuldgevoel en vrijheid. DAVID gaat over trouw zijn aan jezelf, je geloof, je familie en je vrienden. Wat als je homo én christen bent? Gaat dat samen? Of toch niet? Wordt het stil verdriet of elkaar omarmen?
 
Centraal in deze voorstelling is het universele verhaal over het al dan niet durven te uiten van jouw worsteling of geheim, over het delen van jouw binnenwereld en over hulp durven te vragen. Is dat niet wat we allemaal willen? Durven te praten over een geheim of over hetgeen waar jezelf moeite mee hebt, om daarna te vragen; 'Help me?'. DAVID geeft niet de antwoorden, maar helpt om met elkaar het gesprek aan te gaan en elkaar te bevragen. Respect voor elkaars opvattingen staat voorop.
 
Gesprek over gender en seksuele diversiteit
De Protestantse Gemeente van ’s-Hertogenbosch geeft podium aan deze voorstelling. Ze vindt het belangrijk dat het gesprek over gender en diversiteit in een sfeer van openheid en vertrouwen gevoerd moet kunnen worden, omdat het om mensen gaat.

Reserveer alvast een plaats
DAVID is gratis toegankelijk mits je je even aanmeldt via y.delege@radar.nl. (dit vanwege de beperkte capaciteit)
 
Dag: Donderdag 3 november
Tijd: 
o    Inloop 19.15 uur
o    Start voorstelling 19.30 uur
o    Einde voorstelling 21.00 uur
o    Informeel napraten
Adres:   Kerkstraat 20 – Den Bosch

Deze bijeenkomst is op initiatief van De Grote Kerk en RADAR. Het Pride Donatie Fonds maakt deze bijeenkomst mede mogelijk. Lees meer over dit mooie lokale fonds via deze link.

Theater AanZ