Over de makers

Marian van Hoof en Jolanda de Groot

Met theater kan ik iets vertellen wat ik in het dagelijks leven niet kan.

Marian van Hoof, artistieke leiding, schrijver

Op een vierkante meter, op een school met wat stoelen en tafels, zo een verbeelding creëren en kinderen meenemen in de magie van theater.

Jolanda de Groot, artistieke leiding, regisseur
Theater AanZ
Marian van Hoof & Jolanda de Groot

Theater AanZ is opgebouwd rondom Marian van Hoof (schrijver) en Jolanda de Groot (regisseur).

Beiden zijn sterk sociaal bewogen theatermakers. Ze baseren hun voorstellingen op de Rechten van de Mens: iedereen moet in vrijheid en gelijkheid kunnen leven. Theater heeft de kracht om, net als opvoeding en onderwijs, deze vrijheid te bevorderen.

Het begon met het maken van voorstellingen met bewoners in de wijken van Nijmegen. Nu staan ze sinds 2006 aan het roer van Theater AanZ. Het maken van sociaal-artistiek theater zit diep in het hart van beide makers verankerd. Als theatermakers voelen ze zich sterk verbonden met de levensverhalen van de (worstelende) mens op zoek naar vrijheid en gelijkheid, op zoek naar zien en gezien worden.


Het Team

Theater AanZ

Hester Klein Tijssink

Acquisitie & communicatie

Sinds 2012 mag ik bij Theater AanZ horen, en sindsdien werk ik met veel plezier en met nog meer voldoening aan de acquisitie en de marketingcommunicatie van onze voorstellingen en theatergezelschap. Een andere uitdaging vind ik in het project Stil Verdriet, waar ik zowel de acquisitie als de projectleiding voor mijn rekening neem.


Theater AanZ

Roy Potijk

Planning & Boekingen

Sinds september 2019 ben ik betrokken bij Theater AanZ en coördineer en plan ik alle boekingen van alle voorstellingen van Theater AanZ. Naast Theater AanZ ben ik ook zeer actief betrokken bij de culturele sector als ‘Meneer Otis’. Daarnaast ben ik als freelance projectleider en programmamaker betrokken geweest bij verschillende profit en non-profit organisaties zoals Muziek bij de Buren, Jazzstad Nijmegen, Theater de Lindenberg, Thiemeloods en Stichting Granate.