Over de makers

Marian van Hoof en Jolanda de Groot

Met theater kan ik iets vertellen wat ik in het dagelijks leven niet kan.

Marian van Hoof, artistieke leiding, schrijver

Op een vierkante meter, op een school met wat stoelen en tafels, zo een verbeelding creëren en kinderen meenemen in de magie van theater.

Jolanda de Groot, artistieke leiding, regisseur
Theater AanZ
Marian van Hoof & Jolanda de Groot

Theater AanZ is opgebouwd rondom Marian van Hoof (schrijver) en Jolanda de Groot (regisseur).

Beiden zijn sterk sociaal bewogen theatermakers. Ze baseren hun voorstellingen op de Rechten van de Mens: iedereen moet in vrijheid en gelijkheid kunnen leven. Theater heeft de kracht om, net als opvoeding en onderwijs, deze vrijheid te bevorderen.

Het begon met het maken van voorstellingen met bewoners in de wijken van Nijmegen. Nu staan ze sinds 2006 aan het roer van Theater AanZ. Het maken van sociaal-artistiek theater zit diep in het hart van beide makers verankerd. Als theatermakers voelen ze zich sterk verbonden met de levensverhalen van de (worstelende) mens op zoek naar vrijheid en gelijkheid, op zoek naar zien en gezien worden.


Het Team

Theater AanZ

Dago Oolthuis

Vrijwilliger

Als grimeur ben ik jaren werkzaam geweest in het theater, bij televisie, fotografie en musical. Tevens heb ik les gegeven op de opleiding docent-theater ArteZ en het ROC Nijmegen. Bij Theater AanZ ben ik betrokken als kledingadviseur. De manier van werken van Theater AanZ spreekt me erg aan, vooral hun sociale betrokkenheid en het vermogen om op hoog artistiek niveau zulke mooie aangrijpende voorstellingen voor jongeren te maken. Wat ben ik blij dat ik nu als vrijwilliger bij hen werkzaam ben.


Theater AanZ

Hester Klein Tijssink

Acquisitie & communicatie

Sinds 2012 mag ik bij Theater AanZ horen, en sindsdien werk ik met veel plezier en met nog meer voldoening aan de acquisitie en de marketingcommunicatie van onze voorstellingen en theatergezelschap. Een andere uitdaging vind ik in het project Stil Verdriet, waar ik zowel de acquisitie als de projectleiding voor mijn rekening neem.


Theater AanZ

Martine Temmink

productieleider

Als groot theaterliefhebber met een sterk gevoel voor onrecht en organisatietalent ben ik perfect op mijn plek in mijn rol als productieleider bij Theater AanZ. Daarnaast ben ik binnen Theater AanZ||JONG in opleiding tot zakelijk leider onder begeleiding van zakelijk leider van Theater AanZ Jolanda de Groot . Ik ben dankbaar dat ik met deze club mensen mijn steentje bijdraag aan een mooiere maatschappij.


Theater AanZ

Stéphanie kersbergen

Educatie

Binnen Theater AanZ ben ik verantwoordelijk voor de educatie, dit betekent dat ik nadenk over hoe je moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt met het publiek en daar materialen voor ontwikkel. Ik heb de opleiding Docent Theater gedaan aan ArtEZ en me daarna verder verdiept in gesprekstechnieken en kunsteducatie. Het ontwikkelde materiaal draag ik daarna over aan de acteurs of gespreksleiders, zodat zij het met het publiek kunnen uitvoeren. Verder maak ik lesbrieven rond de voorstellingen die docenten met hun leerlingen kunnen behandelen. Tevens speel ik in de voorstelling HannaH en ben ik onderdeel van het team van Theater AanZ || JONG.


Theater AanZ

Roy Potijk

Planning & Boekingen

Sinds september 2019 ben ik betrokken bij Theater AanZ en coördineer en plan ik alle boekingen van alle voorstellingen van Theater AanZ. Naast Theater AanZ ben ik ook zeer actief betrokken bij de culturele sector als ‘Meneer Otis’. Daarnaast ben ik als freelance projectleider en programmamaker betrokken geweest bij verschillende profit en non-profit organisaties zoals Muziek bij de Buren, Jazzstad Nijmegen, Theater de Lindenberg, Thiemeloods en Stichting Granate.


Theater AanZ

Robin Cornelissen

Vanuit HAN Social Work ben ik betrokken bij de nieuwe voorstelling Bij mij thuis. In deze voorstelling heb ik een ondersteunende rol in de voorbereiding van de voorstelling door middel van interviews afnemen, verbinding maken met ervaringsdeskundigen, professionals, wijkbewoners. Ook zal ik een groot deel van de educatie met de scholieren gaan doen.

Theater AanZ voelt als een fijne, open en gezellige werkplek. Bij mij thuis is dan ook in die zin een mooie metafoor voor wat ze zelf zijn!


Theater AanZ

Janine Ebens

Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Zwolle en loop mijn afstudeerstage binnen theater AanZ. Tijdens mijn stageperiode ben ik op meerdere gebieden binnen Theater AanZ actief. Ik ben aangesloten bij het project Stil Verdriet, waarbij ik zowel assisteer bij het productieproces als bij de regie. Tevens zal ik in de voorstelling Bij Mij Thuis gaan spelen.

De boodschap van Theater AanZ over de rechten van de mens vind ik zeer inspirerend, dit is dan ook een belangrijke reden waarom ik hier terecht ben gekomen. Ik hoop tijdens mijn stage veel te gaan leren van over onder andere de thematiek.  verder wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van plannen en organiseren, regie en spel. Ik voel mij erg op mijn plek en ben blij deel uit te mogen maken van het team.