Over de makers

Marian van Hoof en Jolanda de Groot

Met theater kan ik iets vertellen wat ik in het dagelijks leven niet kan.

Marian van Hoof, artistieke leiding, schrijver

Op een vierkante meter, op een school met wat stoelen en tafels, zo een verbeelding creëren en kinderen meenemen in de magie van theater.

Jolanda de Groot, artistieke leiding, regisseur
Theater AanZ
Marian van Hoof & Jolanda de Groot

Theater AanZ is opgebouwd rondom Marian van Hoof (schrijver) en Jolanda de Groot (regisseur).

Beiden zijn sterk sociaal bewogen theatermakers. Ze baseren hun voorstellingen op de Rechten van de Mens: iedereen moet in vrijheid en gelijkheid kunnen leven. Theater heeft de kracht om, net als opvoeding en onderwijs, deze vrijheid te bevorderen.

Het begon met het maken van voorstellingen met bewoners in de wijken van Nijmegen. Nu staan ze sinds 2006 aan het roer van Theater AanZ. Het maken van sociaal-artistiek theater zit diep in het hart van beide makers verankerd. Als theatermakers voelen ze zich sterk verbonden met de levensverhalen van de (worstelende) mens op zoek naar vrijheid en gelijkheid, op zoek naar zien en gezien worden.


Het Team

Theater AanZ

Hester Klein Tijssink

Acquisitie & communicatie

Sinds 2012 mag ik bij Theater AanZ horen, en sindsdien werk ik met veel plezier en met nog meer voldoening aan de acquisitie en de marketingcommunicatie van onze voorstellingen en theatergezelschap. Een andere uitdaging vind ik in het project Stil Verdriet en Het koffertje van Kaatje, waar ik zowel de acquisitie als de projectleiding voor mijn rekening neem.


Theater AanZ

Karen Savert

Productie

Vanaf 2019 ben ik al betrokken bij Theater AanZ. Ik speel in DAVID, een prachtige voorstelling over geloof en liefde. Sinds oktober 2021 ben ik ook de productieleider van Theater AanZ. Met veel liefde en plezier ga ik naar mijn werk en ben ik onderdeel van dit mooie gezelschap. Daarnaast ben ik freelance theaterdocent bij verschillende organisaties.

.


Theater AanZ

Sandro van der Leeuw

Planning & Boekingen

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Theater AanZ in 2013. Eerst enkel als enthousiasteling, later speelde ik mee in ID, een fantastisch stuk over identiteit en de schoonheid die huist in gewoonweg jezelf zijn. Sinds januari 2022 coördineer en plan ik met veel plezier alle boekingen van alle voorstellingen van Theater AanZ. Daarnaast ben ik freelance schrijver, schrijfcoach en redacteur, en ben ik druk bezig met mijn debuutroman, die later dit jaar in de winkels ligt.  


Theater AanZ

Carolien Ruoff

Educatie medewerker & Assisterend Schrijver (Zij/ Haar)

Sinds LUCY ben ik betrokken bij Theater AanZ. Ik maak met veel plezier de educatie bij de voorstellingen. Daarnaast ben ik bij KAATJE ook betrokken bij het schrijven van het script. Theater AanZ maakt ruimte voor verhalen die gehoord moeten worden. Verhalen van mensen die anders misschien niet gehoord worden. Dit doet Theater AanZ al jaren en precies die expertise maakt het werken hier zo inspirerend.