Sociaal artistieke leerwerkplek

Reisgezelschap Kunst en Maatschappelijke inclusie

Het Reisgezelschap Kunst en Maatschappelijke Inclusie is een groeiend netwerk van organisaties en personen die zich bezig houden met het snijvlak van het kunst-domein en het sociale-domein. Binnen dit netwerk vallen onder andere het LKCA, CultuurOost, de HAN, ArtEZ, en ook Theater AanZ.

Als sociaal-artistiek theatergezelschap stellen wij onze deuren open voor onderzoeksgroepen en stagiaires die zich willen verdiepen in het grensgebied. Het afgelopen jaar zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd bij Theater AanZ onder leiding van Bonnie Teunissen en Stéphanie Kersbergen. Zo hebben stagiaires social work van de HAN zich verdiept in vraagstukken rond homoseksualiteit en geloof, waar nu de input van gebruikt wordt voor Stil Verdriet. Studenten SPH zijn samen met een studente Docent Theater op onderzoek gegaan naar manieren om sombere gedachten en suicide bespreekbaar te maken onder jongeren en hier gaat Theater AanZ mee verder in het S+ project.

Bonnie en Stéphanie zelf hebben hier ook onderzoek gedaan naar sociaal-artistiek werken en wat daarvoor nodig is en bij komt kijken. Hierover kun je meer lezen op hun blog: www.watissociaalartistiek.wordpress.com

De onderzoeken worden uitgevoerd in samenwerking met de partners van het Reisgezelschap en stimuleren het uitpluizen van het grensgebied tussen kunst en zorg/welzijn.