Het koffertje van Kaatje

IN ONTWIKKELING
Kaatje is dol op haar ouders. Maar die gaan scheiden. Ze maken knetterende ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatjes hoofd loopt over van de vragen, maar niemand heeft tijd voor haar. Wie wil er naar haar luisteren? Het koffertje van Kaatje is een sociaal-artistieke theaterproductie over kind en echtscheiding.

Dit spreekt mij enorm aan. Ik denk dat we vaak onderschatten wat de impact van een scheiding is voor kinderen. Door dit heftige thema zo luchtig, interactief en laagdrempelig aan te bieden geef je kinderen ( én leerkrachten) de kans om erover te praten.Op school, thuis en met vrienden” 

 

Bestuurder basisschool

Over de voorstelling

Kaatje is dol op haar ouders. Maar die gaan scheiden. Ze maken knetterende ruzie over dingen waar ze vroeger om konden lachen. Kaatjes hoofd loopt over van de vragen, maar niemand heeft tijd voor haar. Wie wil er naar haar luisteren? Kaatje verzint een superstoer idee. Ze nestelt zich in de boomhut en bedenkt een plan om antwoorden te krijgen op haar vragen. Een (onge)wild avontuur volgt, met veel rare snuiters en heel veel nieuwe vrienden, de kinderen uit het publiek. Ze adviseren en ondersteunen haar zoals vrienden dat doen. Samen duiken ze in dit wonderlijke avontuur om gesterkt en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te kunnen zien. 

Het koffertje van Kaatje is een luchtige interactieve voorstelling over een verdrietig thema waar steeds meer kinderen mee te maken krijgen. Uit onderzoek weten we dat 1 op de 3 huwelijken eindigt in een echtscheiding. Hulpverlening voor kinderen die te maken krijgen met een scheiding richt zich vooral op de ouders. Met Het koffertje van Kaatje willen we kinderen een stem geven.

Het koffertje van Kaatje is voor leerlingen groep 5, 6 en 7 van het basisonderwijs (in overleg ook mogelijk voor groep 8). Deze voorstelling is in overleg ook toegankelijk voor ouders.
Kennismakingsaanbod
Als kennismakingsaanbod is er voor maximaal 20 basisscholen in Nijmegen en omgeving 1 voorstelling van Het koffertje van Kaatje beschikbaar. Scholen die daar gebruik van willen maken, kunnen zich melden bij hester@theater-aanz.nl. 
Het koffertje van Kaatje is vanaf mei 2022 ook regulier te boeken. 

Credits

REGIE Jolanda de Groot | TEKST Marian van Hoof | ACTEURS Anne van der Steen, Barbara Knapper | VORMGEVING Jan van Hoof | DRAMATURGIE & COACHING Anna van Hoof | PRODUCTIE vacant | ZANGCOACH Ellen Pieterse | EDUCATIE Carolien Ruoff | BEGELEIDING Sterker Sociaal Werk | PUBLICITEIT & ACQUISITIE Hester Klein Tijssink | BOEKINGEN Sandro van der Leeuw | FOTOGRAFIE & GRAFISCHE VORMGEVING  Yell & Yonkers | TRAILER Ruut van der Beele

Mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Gelderland, VSB Fonds, Gemeente Nijmegen, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Janivo Fonds.

In samenwerking met

Sterker sociaal werk, HAN en ROC Rijn Ijssel en ROC Nijmegen

Janivo
Theater AanZ
Prins Bernhard Cultuurfonds
Nijmegen
VSB

Speeldata

Het koffertje van Kaatje wordt gemaakt in de periode september 2021 tot en met mei 2022. Op 11 mei vieren we de première van deze sociaal-artistieke voorstelling. Het koffertje van Kaatje speelt vervolgens vanaf mei voor leerlingen van de bovenbouw basisschool in regio Nijmegen en Arnhem.

Meer weten of alvast aanmelden voor de première? Dat kan via hester@theater-aanz.nl.

 

Speelvoorwaarden

Het koffertje van Kaatje speelt in een groot, leeg klaslokaal of dramalokaal met een vlakke speelvloer. De ruimte is afsluitbaar en zonder geluidsoverlast van derden en er zijn geen obstakels zoals podium, (vast) meubilair, pilaren of elektrapaaltjes.

De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten, en speelt voor maximaal 75 personen, waarvan minimaal twee mentoren of docenten. Vaste speeldagen zijn woensdag en donderdag.

Beschikbaarheid en prijzen zijn op te vragen via hester@theater-aanz.nl.

Educatie

De voorstellingen van Theater AanZ hebben altijd een interactief gedeelte. Bij het kijken naar theater hoort ook het  het reflecteren op de voorstelling. Wij impliceren niet dat wij ons publiek iets komen leren, maar het is de bedoeling dat het publiek zelf een visie/idee vormt over de aangereikte thema's. Wij hebben niet alle antwoorden, maar zijn bereid om samen met ons publiek te gaan zoeken naar de mogelijkheden.

Wij dagen het publiek uit kleur te bekennen, van zich te laten horen en hun ideeën te delen. Bij iedere voorstelling bieden wij ook de mogelijkheid om de acteurs persoonlijk te ontmoeten. Dan kun je vragen stellen en ervaringen of verhalen delen. 

Het koffertje van Kaatje is geschikt voor leerlingen van groep 5, 6 en 7 van het basisonderwijs. In overleg ook toegankelijk voor ouders.


 

Geef je reactie

Ik ben:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.