M.A.N

IN ONTWIKKELING! 
M.A.N - Meiden Anno Nu - (voorlopige werktitel) is een voorstelling over JA zeggen tegen jezelf! M.A.N gaat over seksuele en relationele vorming voor zowel meiden/vrouwen, jongens/mannen en iedereen die daartussen in zit.
M.A.N sluit aan bij de burgerschapsdoelen 'Seksualiteit & Relaties'. Met M.A.N verbinden we kunst en cultuur aan het burgerschapsonderwijs. 

 

IK
BEN
MEER
WAARD
FLADDEREN
VLIEGEN
VRIJHEID
MANNEN
VROUWEN
VERLANGEN
VIND MIJ MOOI!
VIND MIJ SEXY!

Fragment uit M.A.N

Over de voorstelling

We leren dat jongens ejaculeren en meisjes menstrueren. Dat jongens masturberen en meisjes zwanger raken. Jongens plezier, meisjes pijn. Jongens ja, meisjes nee. Seks lijkt niet iets waar je van geniet maar waar je je tegen moet verweren. Zeg je geen nee, dan ben je een slet. Zeg je nee, dan bedoel je ja.
(uit 'Nouveau Fuck' van Stella Bergsma).


Met de voorstelling M.A.N

  • Willen we een vuist maken met meiden, met jongens, met elkaar. 
  • Willen we beiden met het hoofd boven het maaiveld zonder neer genaaid te worden. 
  • Willen we dat manspreading ook vrouwspreading, mensspreading wordt. 
  • Willen we dat niet alleen jongens maar ook meiden, dat we samen, ‘ja’ zeggen tegen seksualiteit, dat we samen experimenteren en onze grenzen daarin leren kennen.  
  • Willen we dat niet alleen jongens de seksuele vrijheid voelen maar ook de meiden zonder vrees, zonder sletvrees, samen, als mensen, deze vrijheid gaan voelen. 
  • Willen we mens zijn en smullen van het leven, ongeacht geslacht, geaardheid of afkomst.

Drie acteurs gaan de uitdaging aan om in een arena te vechten voor bovenstaande vrijheden. Een voorstelling waarbij de acteurs zichzelf in de strijd zullen gooien. Op zoek naar vrijheid in gelijkwaardigheid. Een strijd tussen én met de seksen dat niet zonder het publiek gestreden kan worden. Een wilde, brutale en sexy voorstelling waarbij we smullend en zonder vrees het ‘slagveld’ zullen verlaten. 

De voorstelling M.A.N wordt gemaakt voor iedereen vanaf 16 jaar en is met name geschikt voor alle niveaus en afdelingen van het (speciaal) voortgezet onderwijs en het MBO en HBO.
 

Credits

REGIE Jolanda de Groot | TEKST Marian van Hoof | ACTEURS Marjolein van der Meer, Guillano Herdigein, Dominique Coppenrath | VORMGEVING Jan van Hoof | DRAMATURGIE & COACHING Anna van Hoof | PUBLICITEIT & ACQUISTIE Hester Klein Tijssink | BOEKINGEN Roy Potijk | PRODUCTIE Martine Temmink | KOSTUUMONTWERPER Mathilde van der Hoop | FOTOGRAFIE Karin Jonkers | GRAFISCHE VORMGEVING Yell & Yonkers | TRAILER Ruut van der Beele

Mede mogelijk gemaakt door:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Ministerie van OCW
Theater AanZ

Marjolein van der Meer

Marjolein van der Meer, afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Naast als werk als actrice, werkt Marjolein ook als simulatiepatiënt, theaterdocent en theatermaker binnen het amateurcircuit.

“Juist vanwege mijn grote passie voor spelen kijk ik er erg naar uit om door middel van een voorstelling, jong volwassenen aan het denken te zetten. Theater is in mijn ogen een mooi middel om confronterende en belangrijke onderwerpen op een creatieve manier aan te snijden. Je leert je op verschillende manieren te verhouden ten opzichte van de ander en van de wereld. Het zet je aan het denken over wie jij bent, wie de ander is en wat we met elkaar te maken hebben.”


Theater AanZ

Dominique Coppenrath

Dominique – theatermaker – social worker – vragensteller - queer – hij/hem

Ik kijk er naar uit om met M.A.N. het publiek op te gaan zoeken
zo kunnen we samen de wereld bekijken, verkennen, bevragen
er zal worden ontdekt, gewonnen, verloren, geconfronteerd
wij zullen erachter komen wie we zijn, wie we denken te zijn, wie we willen zijn
wij zijn de wereld die we bekijken
wij zijn aanleiding, zijn oorzaak
wij kijken samen - naar elkaar vanaf ons eigen midden

(tekst geïnspireerd op Liefdesverklaring van Magne van den Berg)


Theater AanZ

Guillano Herdigein

Acteur - Theatermaker - Muzikant

Het is interessant om met de voorstelling M.A.N. het publiek op een muzikale & theatrale reis te nemen, aan ’t denken te zetten & om met deze voorstelling op onderzoek uit te gaan over het onderwerp vrouwen anno deze tijd. 
Wie is ze?
Wat doet ze?
En wat is een man zijn rol daarin?

Tupac:
"And since we all came from a woman
Got our name from a woman and our game from a woman
I wonder why we take from our women
Why we rape our women, do we hate our women?
I think it's time to kill for our women
Time to heal our women, be real to our women"


Speeldata

M.A.N wordt de nieuwe theatervoorstelling van Theater AanZ. Op dit moment is de ontwikkeling van de voorstelling volop in gang. 

Op donderdag 30 september is de première van M.A.N. Ook erbij zijn? Mail dan naar hester@theater-aanz.nl. 

De vaste speeldagen voor M.A.N zijn dinsdag en woensdag. 
 

Kennismakingsaanbod voor scholen


Met financiële ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kunnen we in de periode oktober t/m december 2021 twee voorstellingen M.A.N aanbieden aan maximaal 15 scholen. Wilt u gebruik maken van dit kennismakingsaanbod, neem dan contact op met Hester Klein Tijssink via 06-13316516 of hester@theater-aanz.nl.

Natuurlijk is het ook mogelijk M.A.N als reguliere voorstelling te boeken. 

 

Speelvoorwaarden

M.A.N speelt in een groot, leeg klaslokaal of dramalokaal met 85 stapelbare stoelen, zonder geluidsoverlast van derden. De benodigde ruimte is minimaal 13x13 meter (vlakke vloer voorstelling). In de ruime zijn geen obstakels zoals podium, (vast) meubiliair, pilaren of elektrapaaltjes.

De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten, en speelt voor maximaal 80 personen, waarvan minimaal twee mentoren of docenten. M.AN. speelt door het hele land.

Beschikbaarheid en prijzen zijn op te vragen via boekingen@theater-aanz.nl. Vaste speeldagen zijn maandag en woensdag.

LET OP:
Vanwege de corona maatregels hanteren we een aangepaste publieksopstelling. Daarbij is er ruimte voor 40 personen.  Voor meer informatie mail dan vooral naar boekingen@theater-aanz.nl.

Educatie

De voorstellingen van Theater AanZ hebben altijd een interactief gedeelte. Bij het kijken naar theater hoort ook het vormen van een mening over de voorstelling. Wij impliceren niet dat wij ons publiek iets komen leren, maar het is de bedoeling dat het publiek zelf een visie/idee vormt over de aangereikte thema's. Wij hebben niet alle antwoorden, maar zijn bereid om samen met ons publiek te gaan zoeken naar de mogelijkheden.

Wij dagen het publiek uit kleur te bekennen, van zich laten te horen en hun ideeën te delen. Bij iedere voorstelling bieden wij ook de mogelijkheid om de acteurs persoonlijk te ontmoeten. Dan kun je vragen stellen en ervaringen of verhalen delen.

Geef je reactie

Ik ben:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.