M.A.N

IN ONTWIKKELING! 
M.A.N (Meiden Anno Nu) is een voorstelling over JA zeggen tegen jezelf! Het wordt een directe verbinding en ontmoeting met kunst en met elkaar. M.A.N gaat over seksuele en relationele vorming voor zowel meiden/vrouwen én jongens/mannen. 

 

Zeg JA in plaats van NEE en leer het je dochters, want wie weet wat ze wil weet ook beter wat ze niet wil.

Uit Nouveau Fuck, Stella Bergsma

Over de voorstelling

#JA #liefde #metoo #watvindikfijn #JA #humor #ikvalopmeiden #ikvalopjongens #ikvalopjongensenmeiden #ikvalopniemand #ikweetnietopwieikval #porno #JA #ikwileerlijkzijn #deeerstekeer #nooitmeereten #sletvrees #JA #feminisme #... #... #... #... #... #.... #....#....#....#.....

En ze vertellen, vechten, zingen, schreeuwen, stampen, dansen en lachen zich een weg door een wereld waar alles draait om seksualiteit en relaties. M.A.N is een kleurrijke caleidoscoop vol van persoonlijke ontboezemingen door drie meiden, een jongen, vier barkrukken en een gitaar.

Waarom M.A.N?
Met de voorstelling M.A.N willen we meiden en vrouwen, jongens en mannen een stem geven in het ‘JA’ zeggen tegen jezelf. Waar mannen leren ‘ja’ te zeggen tegen seks, leren meisjes ‘nee’ te zeggen. Een man mag experimenteren en een vrouw moet zich weren. Een man die ‘ja’ zegt tegen seks is stoer en een vrouw die ‘ja’ zegt tegen seks is een slet en moet oppassen dat ze niet als wegwerpartikel wordt gezien. Oppassen dat ze niet zwanger raakt. Dus houden vrouwen en meiden zich in en nemen de rol op zich die van ze verwacht wordt. Daar tegenover staan jongens die zich stoerder voordoen dat dat ze zijn en leren ze te weinig hun kwetsbaarheid en onzekerheid te tonen binnen hun seksuele en relationele ontwikkeling. Hierdoor nemen ook zij de rol op die van ze verwacht wordt.

We maken een prachtige voorstelling met impact. Een voorstelling die het publiek raakt in hoofd en hart. Wij willen met de voorstelling het publiek bewust maken van de eigen gevoelens, gedachten en gedragingen. Zijn die wel van jezelf? Kijken meiden/vrouwen door hun eigen ogen naar zichzelf of door die van de maatschappij/man. En hoe kijken jongens/mannen naar zichzelf? Is dit gelijkwaardig? Wat doe je allemaal om erbij te horen? Of uit angst om er niet bij te horen? Kun je helemaal eerlijk zijn? Om te beginnen tegenover jezelf?

Seksuele en relationele vorming gaat zowel meiden/vrouwen én jongens/mannen aan. M.A.N sluit aan bij de burgerschapsdoelen 'Seksualiteit & Relaties' en met M.A.N verbinden we kunst en cultuur aan het burgerschapsonderwijs. 

De voorstelling M.A.N wordt gemaakt voor iedereen vanaf 16 jaar en is met name geschikt voor alle niveaus en afdelingen van het (speciaal) voortgezet onderwijs en het MBO en HBO.

Credits

REGIE Jolanda de Groot | TEKST Marian van Hoof | ACTEURS Marjolein van der Meer, Guillano Herdigein | VORMGEVING Jan van Hoof | DRAMATURGIE & COACHING Anna van Hoof | PUBLICITEIT & ACQUISTIE Hester Klein Tijssink | BOEKINGEN Roy Potijk | PRODUCTIE Martine Temmink | KOSTUUMONTWERPER Anouk van Wijk | FOTOGRAFIE Karin Jonkers | GRAFISCHE VORMGEVING Yell & Yonkers | TRAILER Ruut van der Beele

Mede mogelijk gemaakt door:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Ministerie van OCW

Speeldata

M.A.N wordt de nieuwe theatervoorstelling van Theater AanZ. Op dit moment is de ontwikkeling van de voorstelling volop in gang. 

De vaste speeldagen van M.A.N zijn maandag en woensdag.

Kennismakingsaanbod voor scholen


Met financiële ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kunnen we in de periode oktober t/m december 2021 twee voorstellingen M.A.N aanbieden aan maximaal 15 scholen. Wilt u gebruik maken van dit kennismakingsaanbod, neem dan contact op met Hester Klein Tijssink via 06-13316516 of hester@theater-aanz.nl.

Natuurlijk is het ook mogelijk M.A.N als reguliere voorstelling te boeken. 

 

Speelvoorwaarden

M.A.N speelt in een groot, leeg klaslokaal of dramalokaal met 85 stapelbare stoelen, zonder geluidsoverlast van derden. De benodigde ruimte is minimaal 13x13 meter (vlakke vloer voorstelling). In de ruime zijn geen obstakels zoals podium, (vast) meubiliair, pilaren of elektrapaaltjes.

De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten, en speelt voor maximaal 80 personen, waarvan minimaal twee mentoren of docenten. M.AN. speelt door het hele land.

Beschikbaarheid en prijzen zijn op te vragen via boekingen@theater-aanz.nl. Vaste speeldagen zijn maandag en woensdag.

LET OP:
Vanwege de corona maatregels hanteren we een aangepaste publieksopstelling. Daarbij is er ruimte voor 40 personen.  Voor meer informatie mail dan vooral naar boekingen@theater-aanz.nl.

Educatie

De voorstellingen van Theater AanZ hebben altijd een interactief gedeelte. Bij het kijken naar theater hoort ook het vormen van een mening over de voorstelling. Wij impliceren niet dat wij ons publiek iets komen leren, maar het is de bedoeling dat het publiek zelf een visie/idee vormt over de aangereikte thema's. Wij hebben niet alle antwoorden, maar zijn bereid om samen met ons publiek te gaan zoeken naar de mogelijkheden.

Wij dagen het publiek uit kleur te bekennen, van zich laten te horen en hun ideeën te delen. Bij iedere voorstelling bieden wij ook de mogelijkheid om de acteurs persoonlijk te ontmoeten. Dan kun je vragen stellen en ervaringen of verhalen delen.

Geef je reactie

Ik ben:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.