Nieuws

7 juni 2019

Kritische reflectie

Afgelopen 31 mei heeft Jolanda de Groot, artistiek leider van Theater AanZ, een kritische reflectie op haar artistieke onderzoek gepresenteerd, als onderdeel van haar afstuderen aan de master Theater, Hogeschool Zuyd te Maastricht. De artistieke onderzoeksvraag die deze avond centraal stond was; “hoe houd ik als maker en regisseur binnen het sociaal artistieke domein zicht op beide domeinen en waar vindt de worsteling-de ontmoeting-de glinstering plaats?”

Naast uitleg over het artistieke onderzoek en het debat hierover met het aanwezige publiek, was een belangrijk onderdeel van de avond de presentatie van het onderzoek op de vloer door 3 ervaringsdeskundigen van Stil Verdriet. Stil Verdriet wordt de nieuwe voorstelling van Theater AanZ die gepland staat om in december 2019 in première te gaan. De voorstelling gaat over het bespreken van homoseksualiteit en andere moeilijke thema’s binnen de protestant-christelijke kerk en het voortgezet onderwijs en wordt mede gemaakt en gespeeld door 3 ervaringsdeskundigen uit het protestant-christelijke geloof

Uit het rapport van de beoordelingscommissie:
Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! Zoals altijd met onderzoek, hadden we dit niet kunnen bedenken anderhalf jaar geleden. Je hebt een mooie kritische reflectie laten zien, waarin je ons deelgenoot hebt gemaakt met je worsteling en je zoektocht naar de artistieke mogelijkheden en grenzen van betrokkenheid binnen het sociaal-artistieke domein.

Via de onderstaande fotoreeks krijg je een kleine indruk van de presentatie.