Nieuws

1 februari 2023

Nieuwe voorstelling HannaH (16+)

Deze week zijn de repetities gestart van onze nieuwe voorstelling voor het mbo: HannaH (16+), een remake van HannaH die reeds gespeeld wordt in het voortgezet onderwijs en speciaal is aangepast voor studenten in het mbo.

‘Gaan we samen dansen of vechtend ten onder”

HannaH (16+) gaat over polarisatie, uitsluiting, groepsvorming, de universele angst voor 'anders zijn’, over kwetsbaarheid, ontmoeting en verbinding. Het is een originele en gedurfde ‘all-inclusive’ voorstelling die tussen de studenten – het publiek – speelt, in de dwingende setting van het lokaal. Het spel is een open wisselwerking tussen de vier acteurs, de studenten (5e personage) en de ruimte (6e personage), waardoor een voortdurende spannende maar luchtige interactie ontstaat, zowel tussen de personages als met de studenten. Zo dagen we het publiek uit niet alleen stille getuigen te zijn, maar mee te voelen, mee te denken, mee te praten, en samen mede-eigenaar te worden van het verhaal.

Op een dag staan er vier nieuwe studenten in de klas: Omar, die door toenemende discriminatie steeds bewuster wordt van zijn roots; Liza, het meisje met kies-pijn tussen twee culturen; Lars, die bang is te moeten veranderen als hij zichzelf gevonden heeft; en HannaH, gewoon een ander meisje, soms heeft ze borsten en soms ook niet. Als nieuwkomers in de klas moeten ze ieder hun plek zien te vinden. Er ontstaat een spel van afwachten, aftasten, contact maken, territorium afbakenen, dierlijk snuffelen en ruiken, een spel van afstoten en aantrekken. Ze komen steeds verder uit elkaar te staan, maar uiteindelijk slagen Omar, Lars, Liza en HannaH er door hun openheid toch in bij elkaar te komen en blijken ze veel meer overeenkomsten te hebben dan dat ze ooit hadden gedacht. Ze ontdekken dat ze elkaar hebben en dat dat eigenlijk de grootste waarde is in het leven.