Nieuws

18 september 2019

Première HannaH

Theater AanZ

‘Gaan we samen dansen of vechtend ten onder’

Theater AanZ speelt op 3 oktober premièrevoorstelling ‘HannaH’
HannaH is de nieuwe voorstelling van Theater AanZ en gaat op donderdag 3 oktober in première in Nijmegen. HannaH is een originele en gedurfde voorstelling die tussen de leerlingen, het publiek, speelt in de dwingende setting van het klaslokaal. Een voorstelling over polarisatie, uitsluiting en groepsvorming en de universele angst voor 'anders zijn’ waarin het bewust worden van vooroordelen en het wegnemen daarvan centraal staat.

Waarom HannaH
In onze samenleving is een steeds groter wordende polarisatie zichtbaar tussen verschillende groepen. Dit gaat gepaard met steeds minder begrip en empathie voor elkaar. Als theatermaker wil Theater AanZ dan ook een voorstelling maken die er NU toe doet, om bij te dragen aan een veilig leef en leerklimaat voor alle jongeren.

Première HannaH
De première van HannaH is op donderdag 3 oktober. De voorstelling wordt twee maal vertoond; om 16.00 uur en 19.45 uur. Voorafgaand aan de voorstelling van 16.00 uur is er een korte lezing van Saman Amini, acteur en o.a. bekend van Seat at the table en Jihad en Nobody Home.

Als locatie voor de première is bewust gekozen voor een samenwerking met een middelbare school. Daar hoort HannaH thuis. De première vindt plaats bij het NSG Groenewoud te Nijmegen.

Meer weten over HannaH? Neem dan contact op met hester@theater-aanz.nl