Nieuws

6 december 2018

Provincie Gelderland steunt HannaH

Deze week heeft Provincie Gelderland de subsidies toegekend aan 33 grote en 26 kleine culturele producties en festivals. Daarmee stimuleert de provincie het culturele aanbod in Gelderland. En Theater AanZ is één van de gelukkigen, we krijgen steun voor de nog te maken theatervoorstelling 'HannaH'.

We zijn er natuurlijk ontzettend blij mee, want deze subsidie brengt ons weer een stapje dichterbij HannaH. Want we hopen deze gekoesterde droom ook snel te kunnen gaan uitvoeren. Het is onze droom, maar ook op veler verzoek van scholen gaan we ‘HannaH’ maken. Een voorstelling natuurlijk over seksuele en genderdiversiteit, maar waarmee we een stap verder gaan, het gaat ook over polarisatie, vooroordelen en de angst voor de 'anders-zijnde'.

Een tip van de sluier: De belangrijkste inspiratiebron voor de voorstelling ‘HannaH’ is de voorstelling Nanette (2018) van HannaH Gadsby. Dit is een comedyshow over haar persoonlijke leven als lesbische vrouw in een homofobe wereld waarmee ze een radicaal, verpletterende en emotionele dreun achterliet. Met de titel ‘HannaH’ wil Theater AanZ een ode brengen aan deze fantastische, kwetsbare en gedurfde theatermaker die met haar voorstelling eigenhandig de grenzen van haar kunstvorm heeft verlegd. En voor diegene die haar show nog niet bewonderd hebben; ga alsjeblieft kijken! Te zien op Netlix.