Nieuws

26 juni 2016

Theater AanZ wint Annie Brouwer-Korf Prijs

Tijdens het Midzomergrachtfestival is Theater AanZ uitgeroepen tot de winnaar van de Annie Brouwer Korf Prijs 2016. Sinds 2007 wordt deze LHBT-emancipatieprijs, vernoemd naar de toenmalige burgemeester Annie Brouwer-Korf, uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000,-.

Theater AanZ speelt sinds 2011/2012 theatervoorstellingen op het voortgezet onderwijs en MBO in Utrecht. Zij werkt nauw samen met gemeente Utrecht om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk scholen de acceptatie van seksuele diversiteit bevorderen. Met de voorstelling ‘ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn’ richt Theater AanZ zich op een breder thema: genderdiversiteit. Met het geldbedrag wil AanZ lerarenopleidingen en Pabo’s van de Utrechtse hbo’s financieel tegemoet komen als zij ID inzetten voor hun studenten. Het doel is zoveel mogelijk toekomstige onderwijs- en welzijnsprofessionals te bereiken, zodat zij zich (nog) beter kunnen inzetten in het creëren van een sociaal veilige leeromgeving voor genderdiverse jongeren, leerlingen, studenten. Hiernaast worden zij begeleid in het vormen van hun eigen standpunt ten aanzien van genderdiversiteit, als persoon en als professional.

Marian van Hoof en Jolanda de Groot (zakelijk en artistiek directeur), tijdens de uitreiking; “We bestaan dit jaar 10 jaar en wat een prachtig cadeau is dit! En van die 10 jaar spelen we al 7 jaar op de Utrechtse scholen. Onze nieuwste voorstelling ID, over de dynamiek in genderdiversiteit, zal met dit prachtige geldbedrag ingezet gaan worden op de hbo pabo en lerarenopleidingen. Want waar kun je beter beginnen dan op de basisscholen.’