Bij mij thuis

IN ONTWIKKELING! Drie jonge makers maken in opdracht van Cultuurbedrijf RIQQ onder het initiatief AanZ||JONG een voorstelling over armoede onder jongeren. In Bij mij thuis bekijken we de (on)zichtbare armoede achter de voordeuren van drie jongeren. De voorstelling wordt speciaal gemaakt voor VO-scholen in de gemeente Rheden.

Je bent jong en leeft in armoede. Je mist financiële middelen, sociaal contact of emotionele aandacht. Hoe ga je hiermee om?

Over de voorstelling

Elijah, Jannah en Noëlle zitten bij elkaar in de klas en brengen veel van hun tijd samen door. Op een dag komt Jannah niet naar school. ‘s Middags zien de drie vrienden elkaar op hun vaste ontmoetingsplek bij de supermarkt. Daar vertelt Jannah dat ze een groot probleem heeft. Samen gaan ze op zoek naar oplossingen. Het blijkt dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit hadden gedacht. 

De personages in Bij mij thuis tonen hun verschillende achtergronden, worstelingen én hoogtepunten. Van iedere avond hetzelfde eten tot aan nieuwe sneakers en van de relatie met je ouders tot aan je eerste verliefdheid. Alles blijkt onderhevig aan de situatie waarin je je bevindt. 

Drie jonge makers gaan in opdracht van Cultuurbedrijf RIQQ onder het initiatief AanZ || JONG aan de slag met het thema armoede onder jongeren. In de voorstelling Bij mij thuis wordt het thema armoede van verschillende kanten belicht. Sociale, emotionele en financiële armoede komen aan bod. De makers verzamelen verhalen van jongeren met ervaringsdeskundigheid en vertalen deze naar een theatervoorstelling.

Bij mij thuis creëert een veilige sfeer en zorgt voor een open gesprek over de effecten van armoede en rijkdom onder jongeren in de leeftijd van 14/15/16 jaar. De voorstelling wordt speciaal gemaakt voor VO-scholen in de gemeente Rheden.
 

Credits

TEKST & REGIE Stéphanie Kersbergen |SOCIAL WORK EN EDUCATIE Robin Cornelissen | PROJECT- EN PRODUCTIELEIDING Martine Temmink | ACTEURS Janine Ebens, Rodee Tengeler, 3e acteur nog vacant | ACQUISITIE Marijn Swarte - Cultuurbedrijf RIQQ | KLEDINGADVISEUR Dago Oolthuis | ARTISTIEKE EN ZAKELIJKE COACHING Jolanda de Groot | ARTISTIEKE COACHING Marian van Hoof

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Cultuurbedrijf RIQQ

Theater AanZ

speeldata

Bij mij thuis is op dit moment in ontwikkeling. De première van Bij mij thuis is gepland voor januari 2021. Bij mij thuis speelt enkel op VO-scholen in de gemeente Rheden.

Meer weten? Neem dan gerust contact op met Martine Temmink via 06-21426402 of productie@theater-aanz.nl.

Speelvoorwaarden

Bij mij thuis duurt inclusief het nagesprek ongeveer 55 minuten en speelt voor maximaal 75 leerlingen, met daarbij minimaal twee mentoren of docenten. Bij mij thuis speelt enkel op VO-scholen in de gemeente Rheden. 

Educatie

De voorstellingen van Theater AanZ hebben altijd een interactief gedeelte. Bij het kijken naar theater hoort ook het vormen van een mening over de voorstelling. Wij impliceren niet dat wij ons publiek iets komen leren, maar het is de bedoeling dat het publiek zelf een visie/idee vormt over de aangereikte thema's. Wij hebben niet alle antwoorden, maar zijn bereid om samen met ons publiek te gaan zoeken naar de mogelijkheden.

Wij dagen het publiek uit kleur te bekennen, van zich laten te horen en hun ideeën te delen. Bij iedere voorstelling bieden wij ook de mogelijkheid om de acteurs persoonlijk te ontmoeten. Dan kun je vragen stellen en ervaringen of verhalen delen.