Nieuws

2 oktober 2020

DAVID in première & officiële start van Stil Verdriet

De première van een nieuwe voorstelling is altijd spannend..... en deze week werd het extra spannend gemaakt door de verscherpte coronamaatregels..... maar: we hebben het gedaan, het is gelukt en hoe! 

Donderdag 1 oktober was daar dan echt de première van DAVID en de start van het project Stil Verdriet! Het was fijn om met echt publiek in de zaal te zijn en te kunnen vertellen over het mooie project Stil Verdriet dat vanaf vandaag start. Het project Stil Verdriet maakt seksuele diversiteit op een passende en veilige wijze zichtbaar en bespreekbaar in het christelijke voortgezet onderwijs. 

Gastsprekers predikant Fred Blokhuis en predikant Jan-Willem Leurgans vertelden over hun eigen dilemma's en worsteling; hoe kan christen zijn en homoseksualiteit samen gaan? Ze herkenden het stille verdriet, maar hun verhaal gaf vooral hoop.

Het publiek kreeg natuurlijk alles te weten over de drie elementen van het project Stil Verdriet. Leon Meijs en Marinus Schouten van Stichting School & Veiligheid gaven een preview van de docententraining, Johannes ten Hoor van Homo in de Klas vertelde over de voorlichtingslessen en deelde zijn persoonlijke ervaringen en we sloten af met de premièrevoorstelling van DAVID met aansluitend uitleg over de educatie door Stéphanie Kersbergen.

En DAVID werd prachtig ontvangen door het publiek, met een staande ovatie! Een greep uit de reacties:

'Prachtige voorstelling... Sterke teksten zoals altijd. Het spel was echt heel overtuigend en kwetsbaar... mooie dynamiek met zn vieren. Hoe komen jullie toch aan zulke steengoede fysieke acteurs? Echt bijzonder! '

'Prachtig gespeeld stuk. Beklemmend en bevrijdend. Respect voor de acteurs, in het bijzonder voor Maiko. Soms zat ik van spanning op het puntje van m’n stoel'

'Wat een herkenning. En als inmiddels volwassen man werd ik weer teruggeslingerd in de tijd en zat ik zelf weer op mijn christelijke middelbare school, diep in de kast'.

Geniet vooral nog even na met de onderstaande foto's, gemaakt door Karin Jonkers.